Samarbete med Omnisys och NASA:s projekt GUSTO
21.10.2019

Samarbete med Omnisys och NASA:s projekt GUSTO

Det är med glädje och stolthet som Keymet kan meddela om samarbetet med Omnisys och NASA:s projekt GUSTO (Galactic/extragalactic Ultra long duration balloon Spectroscopic Stratospheric THz Observatory).

Keymet har i och med samarbetet fått det ärofyllda uppdraget att producera mekanik till GUSTO-projektet. Syftet med GUSTO-projektet är att utveckla en ny spektrometerkrets för digital signalbehandling i rymdbaserade mikrovågsinstrument. Spektrometerkretsen behövs bland annat för forskning i meterologi, klimat och atmosfär.

Produkter till flygindustrin är en viktig del av Keymets strategiska utveckling och samarbetet med Omnisys och NASA:s projekt GUSTO är därför ett steg i rätt riktning och visar att Keymet har den kunskap som krävs för att delta i krävande projekt.

Omnisys är ett företag i Sverige som har specialiserat sig på mätutrustning och andra instrument för rymdforskning. Martin Kores är verkställande direktör för Omnisys säger i en intervju med Marisol Zamora från Keymet att de började jobba med GUSTO-projektet redan för fyra år sedan när processen med ansökningarna började.

”Jag är väldigt stolt över vår produktions- och kvalitetspersonal. Detta är ett bevis på Keymets förmåga att producera krävande detaljer med de högsta kvalitetskraven. Det blir spännande att följa med projekt GUSTO och dess resa i stratosfären efter uppskjutningen som planeras äga rum 2021. ”, säger Keymets VD Janne Vähäkangas som samtidigt vill passa på att tacka Omnisys för förtroendet.Gå till "Ajankohtaista"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev